وبلاگ الو بانوان

پریود چه تاثیری بر احساسات زنان دارد؟

پریود چه تاثیری بر احساسات زنان دارد؟
در دنیای به‌ ظاهر مدرن و علم‌محور امروز هنوز بحث و گفتگو درباره موضوعاتی همچون خونریزی پریود، تامپون‌ها، کاپ‌های قاعدگی، نوار بهداشتی، پد و اندام تناسلی زنان باعث می‌شود تا مردان روی صندلی خود جابه‌جا شوند و ترجیح دهند جلسه را ترک کنند! اما واقعیت این است که هر فردِ دارایِ رحم، چیزی در حدود چهل سال قرار است به‌طور منظم پریود شود! چه این را بپذیرید و چه نه، تمام زنانی که پیرامون شما هستند قرار است چهل سال متمادی پریود شوند. بنابراین قاعدگی یک موضوع بسیار مهم است و تا زمانی که موجودات زنده وجود داشته باشند، هر بار تکرار می‌شود و تکرار می‌شود! بنابراین بهتر است به عنوان یک فرد منطقی، علم‌محور و مشتاق دانستن، آگاهی خود را درباره فیزیک زنانه و سیکل قاعدگی افزایش دهید و درباره نیازهای روحی و عاطفی زنان در دوران پریود بیشتر بدانید.
تقریباً همه افراد چه مرد و چه زن، در دوران نوجوانی آموخته‌ایم که هر زن به‌طور طبیعی پس از دوران بلوغ به بعد، ماهیانه یک بار پریود می‌شود. خونریزی پریود یک فرآیند کاملاً طبیعی در بدن هر زن تا دوران یائسگی‌ست و از دو چیز حکایت می‌کند: یکی سلامت بدن و رحم و دیگری عدم وجود حاملگی.
به‌طور معمول قاعدگی هر 28 روز یک بار اتفاق می‌افتد و عمل تخمک‌گذاری از چهاردهمین روز این چرخه آغاز می‌شود. چرخه قاعدگی در زنان به فاصله دو پریود (با فاصله‌ای معادل 28 روز) گفته می‌شود. قاعدگی یا پریود به آغاز یک سیکل یا دوره فیزیولوژیک و چند روزه (بین دو تا هفت روز) گفته می‌شود که در آن اندومتر یا پوشش داخلی دیواره رحم به اصطلاح ریخته و از طریق رحم و واژن به بیرون رانده می‌شود. این دوره چند روزه به‌طور طبیعی هر ماه یک بار اتفاق می‌افتد و دیواره‌هایی که در طول ماه ضخیم شده و برای تغذیه و محافظت تخمک بارور شده‌اند، از بین می‌روند. خونریزی در طول سیکل قاعدگی می‌تواند شدید یا نرمال باشد و این کاملاً به بدن زن، هورمون‌ها و شرایط زیست محیطی وی بستگی دارد. با شروع اولین سیکل پریودی در سنین 9 سال به بالا، دختران بالغ می‌شوند و دستگاه تولید مثل آنها قادر به فرزندآوری می‌شود.
دانشمندان دقیقاً نمی‌دانند چه چیزی باعث
PMS یا سندروم قاعدگی می‌شود اما هرگز این دوران دردناک و افسرده زنانه را کتمان نمی‌کنند. برعکس آقایان را تشویق می‌کنند تا در این دوران زنان را درک کرده و به آنها برای گذران هرچه بهتر این سندروم کمک کنند.
شایع ترین علائم
PMS عبارتنداز:
1. تحریک‌پذیری 2. خشم 3. افسردگی و غم 4. گریه کردن 5. حساسیت بیش از حد
6. عصبانیت و اضطراب
بدخلقی‌ها، افسردگی و دردهای ناشی از دوران PMS تنها با آغاز روند خونریزی پریود است که رفته‌رفته بهبود می‌یابد. در واقع با آغاز قاعدگی، سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون کاهش یافته و خلق و خوی غیرطبیعی دوران پیشاقاعدگی بهبود یافته و حال جسمی و روحی زنان به حالت قبلی برمی‌گردد.
با اینکه پریود شدن یک فرآیند کاملاً طبیعی و فیزیولوژیک است اما روی هم رفته چیز کمی نیست که هر فردِ دارایِ رحم، چهل سال هر ماه پریود شود. اما در قبال پریود شدن، وظیفه شما به‌عنوان یک پارتنر یا دوست چیست؟ اینکه گوشه‌ای بنشینید و تنها نظاره‌گر باشید یا به‌طور کلی این دوره را کتمان کرده و حتی شماتت کنید؟ هرگز
عملکرد دوران قاعدگی و ترک افسانه‌ها و باورهای نادرست از حقیقت دوره قاعدگی می‌تواند میسری درست در ابهام‌زدایی از موضوع عادت ماهانه باشد
.
مردان نقش مهم و عمده‌ای در عادی سازی پریود دارند. پنهان‌کاری و شرم باید تغییر کند و جای خود را به آگاهی و درک متقابل دهد. درک این اصول اولیه، مطمئناً یک گام بزرگ و اساسی در مسیر درست و کمک به برابری زنان و مردان است. آموزش صحیح به تمامی اقشار جامعه درباره عملکرد دوران قاعدگی و ترک افسانه‌ها و باورهای نادرست از حقیقت دوره قاعدگی می‌تواند میسری درست در ابهام‌زدایی از موضوع عادت ماهانه باشد
.

مقالات مرتبط